در این مقاله قصد داریم صفر تا صد تکنیکهای جمعبندی کنکور را در سایت ذهن آتی به شما معرفی کنیم
به ایام کنکور نزدیک میشین؛ حداقل 20 کتاب درسی رو مطالعه کردین و تمام نکات مهم رو هم یادداشت کردین. بیش از 5 کتاب کمک آموزشی و چهارگزینهای رو هم تموم کردین و حالا برای مرور و جمعبندی سراغ اولین صفحه کتاب درسی میرین و… صبر کنین!
برنامه شما برای جمعبندی کنکور، مطالعه دوباره همه کتابهای درسیه؟ بهتره در شیوه مطالعاتیتون تجدید نظر کنین!
جمعبندی برای کنکور آخرین و مهمترین مرحله برنامهریزیه. حجم زیادی از اطلاعات در ذهن شما گنجونده شده و برای طبقهبندی اطلاعات به جمعبندی نیاز دارین.
جمعبندی مثل مطالعه و برنامهریزی به تکنیکهای خاصی نیاز داره و نمیشه به سادگی از کنار اون گذشت. این طبقهبندی اطلاعات باعث میشه تا به سوالات دفترچه کنکور سادهتر نگاه کنیم. در ادامه مقاله با بهترین تکنیکهای جمعبندی کنکور آشنا میشین؛ همون چیزی که بهش نیاز دارین!
آخرین مرحله یادگیری و مطالعه برای داوطلبان کنکور، جمعبندیه. جمعبندی مطالب درسی، در ماههای پایانی، به تثبیت مطالب در ذهن داوطلبان کمک میکنه؛ به همین دلیل دانشآموزان برای موفقیت در آزمون سراسری باید به نکات طلایی برنامهریزی کنکور در ماههای پایانی توجه کنن.
در این مقاله میخوایم در مورد آخرین و مهمترین مرحله برای کنکور صحبت کنیم. این مرحله که جمعبندی کنکوره شامل مدت زمانی میشه که داوطلبان باید کل دروسی که در طی سه سال مطالعه کردن رو جمعبندی کنن.
این یک گام اساسی برای موفقیت در کنکوره. ما هم در ادامه به آموزش بهترین تکنیکهای جمعبندی کنکور و روشهای مطالعه در ماههای پایانی میپردازیم.
بهترین تکنیکهای جمعبندی کنکور
جمعبندی کنکور که در روزهای پایانی برنامه شما باید جای بگیره، زمانیه که شما به بررسی کوتاه و فشرده نکات کنکوری و رفع اشکال میپردازین. در این زمان، باید نقاط ضعف و نقاط قوت خودتون رو بررسی کنین و در زمان باقی مانده تمامی درسهاتون رو مرور کنین.
یکی از بهترین تکنیکهای جمعبندی کنکور، اینه که اول بعد از مطالعه هر مبحث مرتبط با یک درس خاص، مفاهیم و مطالب مرتبط رو به طور خلاصه یادداشت کنین، سپس در فواصل زمانی مشخص، خلاصهبرداریها رو مطالعه کنین.
در نهایت برای دروان جمعبندی، مطالب خلاصه شده رو مورد مطالعه قرار بدین. این روش یکی از بهترین تکنیکهای جمعبندی کنکوره؛ چون داوطلب اون قدر مطالب رو به خوبی مرور میکنه که مفاهیم در ذهنش تثبیت میشن.
برای دوران جمعبندی کنکور روشهای زیادی وجود دارد. یکی دیگه از این روشها، جمعبندی به روش سه روز یک باره. به طور کلی، بسته به اینکه هر دانشآموزی در چه سطحی قرار داره باید بررسی بشه که کدوم یک از این روشها روی اونها بیشتر جواب میده و از اون نتیجه میگیرن.
مثلا ممکنه دانشآموزی از اول روی درسهاش خوب کار نکرده باشه و دانشآموز دیگهای پایه درسی خیلی قوی داشته باشه. پس باید سطه خودتون رو بسنجین و بعد تصمیم بگیرین که از چه روشی برای مرور و جمعبندی استفاده کنین.
جمعبندی کنکور؛ اضطرار یا اختیار؟
به عنوان یک دانشآموز کنکوری تابحال بیش از 1000 ساعت از زمانتون رو صرف مطالعه، کلاسهای کنکور، برنامهریزی درسی و تستزنی کردین. اما، بهتره بدونین که این حجم از مطالعه بدون جمعبندی و مرور هیچ بازدهی نداره. مثلا چطور میتونیم فصل اول شیمی دهم رو بعد از چند هفته وقفه، بدون مرور و جمعبندی به یاد بیاریم؟!
پس جمعبندی کنکور برای شما دانشآموزان یک ضرورت محسوب میشه. هرچه قدر در این مسیر قویتر عمل کنین، احتمال قبولی در کنکور بیشتره. به طور کلی، اختصاص ندادن زمانی به جمعبندی مباحث کنکوری، یکی از اشتباهات بزرگ دانشآموزان کنکوری محسوب میشه.
با توجه به اهمیت این موضوع، ما در این قسمت روشهای جمعبندی کنکور رو به صورت دقیق بررسی میکنیم. برای آشنایی بیشتر، پیشنهاد میکنیم تا ادامه این مطلب همراه ما باشین.
روش جمعبندی رتبههای برتر کنکور
رتبههای برتر کنکور، روشهای متعددی رو برای جمعبندی کنکور انتخاب میکنن. اما عموما روش جمعبندی رتبههای برتر کنکور به این شکله که دروس رو به صورت مبحثی و یا به صورت فصل به فصل مطالعه میکنن. رتبههای برتر همیشه تاکید دارن که مباحث باید به طور دقیق خونده بشه و تمام مفاهیم لازم از اونها استنباط بشه.
سپس یک خلاصه از مطالبی که مورد مطالعه قرار دادن، تهیه میکنن. این خلاصهنویسی باید تمام مفاهیم مهم هر مبحث رو شامل بشه. بعد از همه اینها وقتی دوره جمعبندی کنکور رسید، فقط خلاصهنویسیها رو مرور میکنن. دقت کنین در مطالعه مباحث روی مواردی که در اونها نقطه ضعف دارین، بیشتر تمرکز کنین.
مزایای جمعبندی کنکور
جمعبندی کنکور یکی از موضوعات مهم برای موفقیت در این آزمونه. عموما دانشآموزان در ماههای آخر و نزدیک به کنکور دچار استرس شده و ممکنه فکر کنن درسهایی که خوندن رو فراموش کردن. جمعبندی کنکور دارای مزایای زیادیه که در زیر توضیح دادیم:
یادآوری سریع مطالب درسی
یکی از مهمترین مزایای جمعبندی برای کنکور یادآوری سریع نکات مهم درسیه؛ این موضوع سر جلسه کنکور بیشتر اهمیت پیدا میکنه. حتما برای شما هم پیش اومده که مراحل حل یک سوال رو به طور کامل میدونین، اما فرمول رو به خاطر نمیارین! اینجاست که جمعبندی و مرور اهمیت خودش رو نشان میده.
با استفاده از تکنیکهای جمعبندی اصولی، سوالات راحتتر از چیزی که هستن به نظر میرسن. تحقیقات نشون داده افرادی که قبل از امتحان، جمعبندی و مرور میکنن، 10% بیشتر از سایر افراد اطلاعات رو به یاد میارن.
انتقال از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلندمدت
فقط حدود 100 میلیارد نورون (سلول عصبی) در مغز ما وجود داره که هرکدوم با چندین سلول دیگه در ارتباط هستن! از اونجایی که هر عملی که از انجام میدیم از تماس بین نورونها نشات میگیره، هر چه ارتباط بین اونها بیشتر و قویتر باشه، عملکرد بدن هم بهتره.
با یک مثال قضیه رو شفاف میکنیم؛ با یکبار مطالعه فرمول فیثاغورس 100 نورون، با دوبار مطالعه 500 نورون، با سه بار مطالعه فرمول 1000 نورون و به همین ترتیب با هر بار مرور نورونهای بیشتری درگیر شده و در نهایت فرمول مورد نظر از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلندمدت انتقال پیدا میکنه.
کاهش استرس با جمعبندی اصولی
نزدیک شدن به کنکور و ایام امتحانات استرس بسیار زیادی به همراه داره. این میزان از اضطراب با عدم مطالعه و مرور اصولی دو چندان میشه. در نتیجه تمرکز و بازده مغز شدیدا کاهش پیدا میکنه. جمعبندی برای کنکور سبب طبقهبندی اطلاعات در ذهن شده و به مرور استرستون رو کم میکنه.
بهترین زمان جمعبندی کنکور
تا اینجا درباره اهمیت جمعبندی مطالب صحبت کردیم. بعد از سه سال درس خوندن مداوم با نزدیک شدن به روز موعود یعنی روز آزمون سراسری شما باید آمادگی زیادی برای شرکت در اون داشته باشین. به همین دلیل روزهای پایانی به عنوان زمان جمعبندی برای کنکور در نظر گرفته شده.
حالا جمعبندی کنکور اصلا چیه؟ به چه کار میاد؟ چه تاثیری داره؟ کی و چطور باید انجام بشه؟
اینها سوالاتی هستن که غالبا ذهن دانشآموزان رو با نزدیک شدن به روزهای پایانی به خودش مشغول میکنه. اگه شما هم جزء اون دسته از داوطلبانی هستین که این سوالات ذهنتون رو درگیر خودش کرده تا انتهای این قسمت رو دقیق بخونین.
دوران جمعبندی کنکور دیگه زمانی برای یادگیری و آموختن مطالب جدید نیست. در این فرصت کوتاه یک ماهه فقط باید به مرور و دوره مطالبی که در این سه سال خوندین بپردازین تا به بهترین شکل در حافظه شما تثبیت بشن. در این دوره شما باید با یک برنامهریزی مشخص تمام نکات کلیدی و تست خیز رو به طور کامل مرور کنین.
باید در نظر بگیرین که زمان جمعبندی مطالب برای هر دانشآموزی متفاوته. خیلی از دانشآموزان فکر میکنن جمعبندی کنکور در یک ماه، مناسبترین گزینهست؛ اما این تصور اونقدرها هم درست نیست.
زمان جمعبندی کنکور، برای افراد مختلف متفاوت بوده و میانگین بین یک الی سه ماه است. این آخرین و مهمترین قدمیه که میتونین به سمت هدف خودتون بردارین و از اهمیت این یک ماه هر چقدر هم که بگوییم کمه. پس تا میتونین در این یک ماه نکات کنکوری و درسهای خودتون رو جمعبندی و مرور کنین.
به عبارتی داوطلبانی که زمان بیشتری رو در روز به درس خوندن اختصاص میدن در مقایسه با دانشآموزانی که زمان کمتری درس میخونن، مباحث درسی رو زودتر تموم میکنن و طبیعتا زودتر هم میتونن جمعبندی مطالب رو شروع کنن.
پس در واقع نمیتونیم زمان دقیقی رو برای جمعبندی مطالب اعلام کنیم؛ اما بهتره که دانشآموزان در اردیبهشت ماه شروع به تکرار و دوره مطالب کنن.
بهترین منابع جمعبندی کنکور برای داوطلبان
آخرین مرحله برای موفقیت دانشآموزان جمعبندیه. برای رسیدن به موفقیت باید آگاهانه اقدام و کتابهای جمعبندی کنکور رو هوشمندانه انتخاب کرد. یادتون باشه که دوران جمعبندی، زمان مطالعه کتابهای درسی مدرسه نیست. بهترین کار در این روزها، استفاده از منابع آموزشی ترکیبیه.
دقت کنین که استفاده از کتابهای جمعبندی کنکور مناسب، در نتیجه آزمون شما خیلی موثره. یکی از منابعی که میتونه در دوران جمعبندی به داوطلبان کنکوری کمک کنه، بستههای جامع کنکور پرشه. شما با انتخاب بهترین منابع کنکور در این دوران طلایی، میتونین شانس خودتون رو برای ورود به این رقابت سرنوشتساز بالا ببرین.
در این بستهها، منابع سه سال آخر متناسب با آخرین تغییرات کنکور تدریس میشه و دانشآموزان این امکان رو دارن به راحتی هر درسی رو با استفاده از این منابع جمعبندی کنن.
آموزش روشهای جمعبندی کنکور
جمعبندی در ماههای پایانی توسط هر فرد ممکنه با روش فرد دیگه متفاوت باشه. در واقع هر شخصی با توجه به نقات قوت و ضعف خودش درباره این موضوع راه متفاوتی در پیش میگیره. جمع بندی برای کنکور یک روش اصولی داره که تیم آموزشی پرش به ترتیب شما رو با اون آشنا میکنه:
خلاصهنویسی
حال که به روزهای پایانی نزدیک میشین اهمیت خلاصهنویسی رو باید بیشتر درک کنین. همین حالا سراغ خلاصههاتون برید و اونها رو مطالعه کنین. خلاصهنویسی اصولی، مهمترین موضوعات یک کتاب 100 صفحهای رو تنها در 10 صفحه به شما نشون میده!
این سبک مطالعه دو مزیت ویژه به همراه داره؛ اولین مزیت اینه که در زمان مطالعه صرفهجویی و دومین مورد به طبقهبندی اطلاعات در ذهن مربوط میشه. نگرانی به خود راه ندین و تمام خلاصههایی که در تحلیل آزمونها و مطالعه کتاب درسی نوشتین رو دو مرتبه مرور کنین.
مرور و بررسی خلاصهنویسیها
مرور خلاصهنویسیهایی که در طول این یک ماه انجام دادین یکی از مهمترین کارهاییه که در چند روز پایانی و باقیمونده به روز آزمون اصلی باید انجام بدین. نگرانی به خودتون راه ندین و تمام خلاصههاتون رو که در تحلیل تستهای آزمونها و یک ماه گذشته انجام دادین دو مرتبه مرور کنین.
شرکت در آزمونهای آزمایشی و شبیهساز کنکور
آزمونهای شبیهساز کنکور دقیقا میتونه شما رو در شرایط آزمون سراسری اصلی قرار بده و شرکت در این آزمون میتونه از بار استرس شما در جلسه اصلی کم کنه. این آزمونها مثل کنکور، درصد و تراز و رتبه شما رو نشون میدن و یکی از مهمترین موارد در دوران جمعبندی محسوب میشن.
به طورکلی، دانشآموزان با شرکت در آزمونهای آزمایشی میتونن با روشهای تستزنی مثل تکنیکهای تستزنی سریع آشنا بشن. به هر میزان که داوطلبان تکنیکهای تستزنی رو بشناسن میتونن عملکرد بهتری در جلسه آزمون داشته باشن.
تحلیل آزمون؛ کلید طلایی جمعبندی کنکور
به شما قول میدیم که اگه همه آزمونهای خودتون رو به درستی تحلیل کنین، نکات رو یادداشت کرده و به تقویت نقاط قوت و ضعف بپردازین نیمی از مسیر موفقیت در کنکور رو طی کردین.
اشتباهاتی که شما در آزمونهای آزمایشی انجام میدین دقیقا همون اشتباهاتیه که ممکنه در جلسه کنکور تکرار بشن. بنابراین بررسی و تحلیل آزمونهای آزمایشی دقیقا مثل بررسی آزمون سراسریه؛ با این تفاوت که شما کنکور رو زودتر از موعد میبینین!
بسته پرش رتبه با بررسی دقیق و کامل سوالات سه سال گذشته میتونه کمک بزرگی برای شما در تحلیل آزمون باشه که کلید طلایی جمعبندی کنکوره. اما به طور کلی، تحلیل آزمون، به عنوان موثرترین روش جمعبندی کنکور، در سه مرحلهایه که در ادامه، این مراحل رو بررسی میکنیم.
مراحل تحلیل آزمون
سوالاتی که اشتباه پاسخ دادین: مجددا سوال رو حل کنین. بعد از حل تست به پاسخنامه مراجعه کرده و جوابهاتون رو با پاسخنامه مقایسه کنین. به چه دلیل اشتباه پاسخ دادین؟ دلیل و نکات مهم رو یادداشت کرده و به مبحث مورد نظر در کتاب مراجعه کنین. برای محکمکاری بهتره چند تست از همون مبحث رو حل کنین.
سوالاتی که درست پاسخ دادین: همه گزینهها رو بررسی کرده، راهحلتون رو با پاسخنامه مقایسه کرده و نکات مهم رو یادداشت کنین.
سوالاتی که پاسخ ندادین: پاسخنامهتون رو بررسی کنین؛ اون تستهایی که بهشون پاسخ ندادین رو دوباره بررسی کنین. دلیل پاسخ ندادنتون رو پیدا کنین و مبحثی که به اون تست مربوط هست رو خوب بخونین.
این دسته از سوالات همونهایی هستن که تونستن بخشی از اطلاعات شما رو زیر سوال ببرن. این نشون میده که شما در این مباحث به مطالعه بیشتری احتیاج دارین و بیشتر باید روی اونها تمرکز کنین.
درصد گرفتن
درصدگیری از مواردیه که نقش مهمی در شناخت شما از خودتون داره. بعد از هر آزمون شبیه ساز شما به راحتی میتونین درصد و تراز خودتون رو محاسبه کنین.
درصدگیری باعث میشه شما عملکرد خودتون رو در هر درس بشناسین و به نقاط ضعف و نقاط قوت خودتون در هر درس پی ببرین. بعد از این کار شما متوجه میشین که توی کدام مباحث به تمرین و مطالعه بیشتری نیاز دارین.
پرداختن به نقاط ضعف
در این مرحله شما باید به سراغ سوالاتی برین که پاسخ اونها رو اشتباه دادین. لازمه که متن سوال و تک تک گزینه ها رو تحلیل کنین و مباحث مربوط به اونها رو بخونین که به پاسخ درست برسید و به اشتباه خودتون به طور اصولی پی ببرین. پس از آن یادتون باشه که نکات مربوط به اون سوال رو یادداشت کنین.
یکی از مزایای دوران جمعبندی کنکور اینه که شما نقاط قوت و ضعفتون رو بررسی میکنین. با این کار تشخیص میدین که زمانتون رو بیشتر روی چه مباحثی بذارین. حتی میتونین از زمان گذاشتن بر روی مباحثی که در اونها قوی هستین صرف نظر کنین و مباحثی که در اونها مشکل دارین رو بیشتر مطالعه کنین.
تسلط بیشتر بر نقاط قوت
سوالاتی که در آزمونهای آزمایشی جواب اونها رو درست میدین نقاط قوت شما هستن. این سوالات رو به دقت بررسی کنین و مربوط به هر مبحث که بود، اون مبحث رو دقیق مطالعه کنین و نکات مهمش رو یادداشت کنین.
بررسی سوالات مهم در جمعبندی کنکور
بعضی سوالات هستن که به دلیل اهمیت بالایی که دارن هر ساله با طراحیهای متفاوت در بین سوالات کنکور دیده میشن. از موارد مهم دیگه، پیدا کردن این سوالات در آزمونهای سالهای گذشته و تحلیل اونهاست.
بررسی کنکور سالهای گذشته
یکی از بهترین روشها برای آشنایی با شرایط آزمون و سبک طراحی سوالات، مراجعه به کنکور سالهای گذشتهست. سعی کنین محیط رو شبیهسازی کنین، لباس مدرسه پوشیده و پشت میز بنشینین، دقیقا مثل جلسه کنکور!
تمام سوالات رو در زمان خودش حل کنین و بعد از پایان سوالات، تحلیل آزمون رو انجام بدین. نکات حاصل از آزمون رو بررسی کرده و به تقویت نقاط قوت و ضعف خود بپردازین.
غافل نشدن از کتاب درسی
مطالعه صفر تا صد کتابهای درسی برای جمعبندی روش چندان مناسبی نیست، اما در بعضی از دروس مثل دین و زندگی و ادبیات، نگاه کلی به کتاب میتونه تاثیرگذار باشه. به کلمات و تعاریف مهم توجه کرده و تصاویر رو به دقت بررسی کنین.
برای دروسی مثل ریاضی و فیزیک هم دوره فرمولها واجبه. همچنین مطالعه فلش کارتهای آموزشی در هر نقطه و در هر زمان و مکانی قابل اجراست و سرعت درس خوندن شما را افزایش میده.
مدیریت زمان برای تستزنی
زمان در جلسه کنکور برای دانشآموزان خیلی مهمه. مدیریت زمان از جمله کارهایه که داوطلبان در جلسه آزمون باید اون رو انجام بدن؛ در واقع برای رسیدن به موفقیت در کنکور فقط مطالعه و یادگیری مطالب کافی نیست! بلکه داشتن مدیریت زمان یکی از فاکتورهای مهم برای موفقیت در کنکوره.
داوطلبان بهتره با تستهای زماندار به صورت دقیق آشنا بشن؛ چون در جلسه آزمون، افزایش سرعت تستزنی میتونه عامل موفقیتشون باشه. دوران جمعبندی بهترین زمان برای رسیدن به این مهارته؛ به همین دلیل توصیه میکنیم که دانشآموزان در این دوران تمرکز زیادی برای مدیریت زمان تستزنی داشته باشن.
تمرین برای افزایش سرعت تستزنی
زمانی که شما به مرور مطالب درسی مشغول هستین میتونین همزمان سرعت تستزنیتون رو هم بالا ببرین و به این ترتیب هم مهارت مدیریت زمان رو در خودتون تقویت کردین و هم سرعتتون رو هم در تست زدن بالا ببرین. در واقع، این موضوع یکی از نکات مهم در دوران جمعبندی کنکور محسوب میشه.
بهبود توانایی مدیریت زمان
برای این کار مطالب درسی رو به سه دسته تقسیم کنین.
دسته اول مطالبی که تا به حال نخوندین؛ این مطالب رو به طور کل کنار بذارین. دسته دوم مباحثی که در اونها ضعف دارین و باید تقویت بشن و دسته سوم مباحثیه که شما به اونها تسلط کامل دارین.
قدم بعدی اینه که اولویتبندی کنین؛ به سراغ مرور مباحثی برید که از اهمیت بالاتری در کنکور برخوردارن و احتمال طرح سوال از اونها بیشتره. با این کار شما به درستی زمانتون رو مدیریت میکنین. در این دوره منابع جدید تهیه نکنین و از منابع قبلی استفاده کنین. سعی کنین حتما آموختههاتون رو با استفاده از تست زدن به چالش بکشین تا نقاط ضعفتون بیشتر مشخص بشه.
در این بین حتما به ساعات خواب و بیداریتون هم توجه کنین که دچار ضعف حافظه نشین.
مهمترین اهداف جمعبندی
درباره اهمیت دوران جمعبندی به صورت کامل صحبت کردیم. بدون شک همه دانشآموزانی که علاقهمند یادگیری و موفقیت در کنکور هستن از اهداف جمعبندی مطالب درسی در این دوران به صورت کامل مطلع هستن. اما ما چند مورد از اهداف برنامهریزی درسی رو در زیر نام بردیم:
- طبقهبندی تمام مطالب درسی؛
- برطرف کردن اشکالات؛
- مرور مجدد مطالب مهم و کلیدی؛
- تسلط بیشتر در آزمون سراسری.
جمعبندی دروس محاسباتی
همه داوطلبان از تغییرات کنکور سراسری و حذف دروس عمومی مطلع هستن؛ شاید سوالی که در ذهن اکثر دانشآموزان شکل میگیره روشهای جمعبندی دروس تخصصی محاسباتی مثل ریاضی و فیزیکه.
به طور کلی همینطور که روش مطالعه دروس محاسباتی از دروس حفظی کاملا جداست، دانشآموزان در جمعبندی این دروس هم باید به نکات متفاوتتری توجه کنن. در اینجا به بررسی سه نکته مهم جمعبندی این دروس میپردازیم:
- خوندن فرمولهای مادر در روزهای جمعبندی؛
- بررسی خلاصهنویسیهای نموداری؛
- تثبیت مطالب هر فصل به صورت کامل.
جمعبندی دروس حفظی
دانشآموزان برای جمعبندی مطالب حفظی در روزهای باقیمانده تا کنکور باید از روشهای اصولی استفاده کنن. در اینجا این نکات مهم و کلیدی رو بررسی میکنیم.
- مطالعه قسمتهای مهم و هایلایت شده در هر درس؛
- لغات مهم رو مجدد بررسی کنین؛
- سعی کنید با میدان دید بیشتری مباحث رو مطالعه کنین.
خوندن مبحث جدید ممنوع
وقتی برای یادگیری نیست!
اشتباه برداشت نکنین، همیشه برای یادگیری زمان هست؛ به قول معروف ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است!
اما وقتی فقط دو هفته یا کمتر به کنکور فرصت دارین، یادگیری مطالب جدید به ویژه در دروس ریاضی و فیزیک ریسک زیادی داره.
البته توانایی افراد با همدیگه متفاوته و نمیتونیم همه رو با یک معیار بسنجیم، اما یادگیری مطلب جدید وقتی زمان کافی برای تمرین و جمعبندی ندارین یک اشتباه بزرگه. گول تبلیغات “قبولی پزشکی در یک ماه” رو نخورین!
دانشآموزان باید به این موضوع مهم توجه کنن که در دوران جمع بندی کنکور نباید به مطالعه مطالب جدید پرداخته بشه. چون یادگیری مطالب جدید، اون هم با عجله بدون اینکه بتونین حتی یک تست رو در این مباحث به درستی پاسخ بدین کاملا بیفایدهست. ضمنا با مطالعه مباحث جدید زمان شما تلف شده و از برنامهریزی عقب میمونین و دیگه نمیتونین به مرور مباحث قبلی بپردازین.
پس بهترین کار در دوران جمعبندی کنکور اینه که فقط روی مطالبی که قبلا مطالعه کردین کار کنین و اونها رو در حافظهتون تثبیت کنین.
نکات طلایی جمعبندی کنکور
روشهای جمعبندی کنکور موضوع پر اهمیتیه که هر کنکوری باید با اون آشنا باشه. بیشتر داوطلبان از اهمیت جمعبندی در کنکور مطلع هستن؛ اما در دوران کنکور خیلی از داوطلبان به این موضوع عمل نمیکنن و از انجام این کار غافل میشن. در واقع جمعبندی باعث چیدمان درست اطلاعات در ذهن داوطلبان میشه و این طبقهبندی مطالب باعث یادگیری بهتر دروس میشه.
خیلی از دانشآموزان در ابتدا، زمان زیادی رو به مطالعه اختصاص میدن، اما در ماههای پایانی، برنامهریزی درسی مناسبی برای درس خوندن ندارن. اگه شما هم داوطلب کنکور هستین، وقت اون رسیده که در دوران طلایی باقی مونده تا کنکور، با اصول و روشهای جمعبندی بیشتر آشنا بشین.
بدیهیه ماههای پایانی درس خوندن برای کنکور که داوطلبان روز به روز به آزمون نزدیکتر میشن، روزهای پراسترس و البته سرنوشتسازیه. در این روزها توجه به یک سری نکات مهم برای جمعبندی کنکور میتونه کمک خیلی بزرگی برای داوطلبان باشه؛
به همین دلیل تصمیم گرفتیم در ادامه به نکات طلایی جمعبندی کنکور اشاره کنیم. البته توجه کنین که استفاده از مشاوره آنلاین و منابع و بستههای کنکوری جامع و کامل با صرف زمان و هزینه کم میتونه به شما در دوران جمعبندی کنکور کمک زیادی کنه. اما بیاین نکات طلایی جمعبندی کنکور رو با هم در ادامه مرور کنیم:
- در ماه پایانی کنکور، یعنی خرداد ماه، به زدن تستهای سوالات کنکور سالهای قبل بپردازین. توصیه میکنیم برای اینکه نتیجه بهتری برای جمعبندی کنکور بگیرین، ابتدا در نیمروز اول هفته با شبیهسازی شرایط کنکور، به یکی از کنکورهای سال قبل پاسخ بدین. سپس در روزهای آتی در هر روز دو درس رو مورد بررسی و تحلیل قرار بدین؛
- بعد از تحلیل و بررسی تستهایی که زدین، نکات کنکوری رو یادداشت کنین؛
- در روزهای آخر تمامی نکات تحلیل و بررسی تستها رو مرور کنین؛
- سعی کنین در هفته قبل از کنکور به خوندن مطالب جدید نپردازین. در این بخش از جمعبندی کنکور سعی کنین به تثبیت مطالبی که در گذشته خوندین بپردازین؛
- در ماه آخر برای مرور دروس، فقط به خوندن خلاصهنویسیهای خودتون بپردازین؛
- در دوره جمعبندی کنکور و حین مطالعه خلاصههایی که از قبل تهیه کردین، حتما دقت کنین فرمولها و موارد مهم رو حفظ نکنین. بهتره تمام موارد رو به صورت مفهومی و عمیق بخونین؛
- روز قبل از کنکور به هیچ عنوان درس نخونین، این توصیه رو جدی بگیرین.
جمعبندی برای بهترین تکنیکهای جمع بندی کنکور!
در این مقاله با مزایای دوره و جمعبندی و ضرورت اون برای دانشآموزان کنکوری آشنا شدیم. همچنین مهمترین و بهترین تکنیکهای جمعبندی کنکور مثل تحلیل آزمون و خلاصه نویسی رو بررسی کردیم.
به یاد داشته باشین که اجرای همه این موارد در کنار هم موجب پرش شگفتانگیز درصد و تراز شما در آزمونهای آزمایشی و کنکور میشه. البته روشهای بیشتری وجود داره که قطعا مشاورین کنکور تسلط بیشتری روی اونها دارن.
اگه در مورد تکنیکهای مرور و جمعبندی به راهنمایی نیاز دارین، همین حالا از طریق باکس زیر با مشاورین ما در تماس باشین.