توسط تیم محتوای ذهن آتی

رتبه برتر کنکور چه عادت هایی دارد؟

رتبه برترهای کنکور چه عادت هایی دارند؟

دیدن رتبه برترهای کنکور سالهای قبل، اقوامی که در دانشگاه ها و رشته های خوب پذیرفته شده اند همگی این سوال را در ذهن ما تقویت میکند.

یکی از مهم ترین چالش های دانش آموزان در سال های آخر، رتبه برتر کنکور شدن است. امکان ندارد دانش آموز باشید و حداقل یکبار این سوال را از خودتان نپرسیده باشید.

در این جا قصد داریم به بررسی 11 عادت رتبه برترهای کنکور بپردازیم. 

اهمیت رتبه برتر شدن چیست؟

کسب رتبه تک رقمی، رتبه دو رقمی و یا حتی رتبه سه رقمی در کنکور سراسری میتواند پل رسیدن هر دانش آموزی به رشته و دانشگاه مورد علاقه اش باشد و این یعنی آینده شغلی تضمین شده.
به همین دلیل این سوال امروزه یکی از حیاتی ترین سوالات زندگی هر دانش اموز و خانواده های انها شده است.

برای رتبه شدن چه چیزهایی نیاز است؟

این اولین سوال هر دانش آموزی از مشاورین تحصیلی است که روش مطالعه رتبه های برتر کنکور چیست؟

پس این بار به صورت دقیق پایه ای ترین مسائلی که به آن نیاز دارید را به شما میگویم.

11 عادت رتبه های برتر کنکور چیست؟

بررسی عادت های رتبه های برترها در سال های قبل میتواند به شما در یادگیری روش مطالعه این افراد کمک زیادی کند.

حال بهتر است به بررسی این عادت ها بپردازیم.

1. برنامه‌ریزی منظم:

برنامه‌ریزی منظم و متعادل برای مطالعه و آماده‌سازی برای کنکور بسیار مهم است. باید زمان کافی برای تمرین و حل سوالات اختصاص داد و همچنین زمان‌های استراحت و تفریح را نیز در نظر گرفت.

2. برنامه متعادل :

برنامه سبک باعث میشود علی رغم تلاش تان به نتیجه مطلوب نرسید؛ همچنین سنگینی زیاد برنامه باعث میشود انتظار شما از خودتان، از حد توان تان بیشتر باشد. این امر باعث میشود در میانه راه خسته شوید. اصلی ترین مشکل افرادی که تا نیمه سال درس میخوانند اما به یکباره همه چیز را ترک میکنند همین سنگینی برنامه مطالعاتی شان است.

یکی از مهم ترین شاخصه های روش مطالعه رتبه های برتر کنکور، داشتن برنامه متعادل و استاندارد است.

3. تکنیک‌ها و روش مطالعه :

استفاده از تکنیک‌های مطالعه موثر می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر و سریع‌تر مطالب را درک کنید. مثلاً استفاده از روش‌های مطالعه استاندارد رایج مانند یادداشت‌برداری و توضیح خود به صورت شفاهی.
روش های مطالعاتی بسیار زیادی وجود دارد که شما میتوانید در صورت نیاز از هر کدام از آنها استفاده کنید.

یکی از اشتبباهات دانش آموزان و خانواده هایشان اصرار بیهوده برای یادگیری تمام روش های مطالعه و ریز به ریز به کار گرفتن آن است. این امر خود باعث وسواس مطالعاتی و کندخوانی میشود.
این اصل را به خااطر بسپارید: درس خواندن درست درس خواندنی است که باعث پیشرفت شما باشد. حال این روش ابداعی خودتان باشد یا نباشد.
پس اگر از فرایند مطالعاتی خود نتیجه میگیرید بیهوده به خودتان استرس ندهید و به راه خودتان ادامه دهید.

4. حل تست‌ها و سوالات:

حل تست‌ها و سوالات کنکور یکی از بهترین راه‌ها برای آماده‌سازی رتبه برتر  هاست. با حل تست‌ها می‌توانید سطح آمادگی خود را ارزیابی کنید و نقاط ضعف خود را شناسایی کنید.
نکته قابل توجه هدف از تست زنی است. بعضی تست ها هدف آموزشی دارند، برخی سنجشی یا آزامایشی و برخی برای مرور و به اصطلاح پوششی هستند.
بسنده کردن به تست زدن بدون توجه به هدف تست زنی اساسا وقت تلف کردن است.
پس سعی کنید حداقل با انواع تست آشنا شوید و هرکدام را در جای درست به کار گیرید.

5. تمرین مستمر:

تمرین مستمر در حل سوالات کنکور می‌تواند به شما کمک کند تا سرعت و دقت خود را در حل مسائل افزایش دهید. همچنین با تمرین مکرر، مطالب را بهتر حفظ خواهید کرد.
یکبار مطالعه کردن باعث یادگیری هیچ کس نمیشود. اگر فکر میکنید با یکبار مطالعه هر مبحثی میتوانید در کنکور به سوالات آن پاسخ بدهید سخت در اشتباهید. رتبه های برتر کنکور هر مبحث را بارها و بارها تکرار و تمرین کرده اند.
کنکور تماما از کتاب درسی است. اما نککته همین است که محتوای کتاب درسی را تا روز کنکور اکثر افراد از یاد میبرند و یا تسلطی برای حل تست ندارند.

6. استفاده از منابع آموزشی رتبه برترها:

استفاده از منابع آموزشی مانند کتاب‌ها، جزوات و فیلم‌های آموزشی می‌تواند به شما در درک بهتر مفاهیم کمک کند. برای هر درس، میتوانید از منابع موجود در بازار استفاده کنید. گرچه استفاده همزمان از چندین منبع آموزشی اصلا توصیه نمیشود. شما بهتر است یک یا دو منبع آموزشی داشته باشید و بهترین استفاده را از همین یک یا دو منبع انجام دهید چراکه زمان بیشتری را باید برای حل تست و تمرین به کار بگیرید.

7. تغذیه مناسب و استراحت کافی برای یک رتبه برتر:

تغذیه مناسب و استراحت کافی برای حفظ سلامتی و تمرکز مناسب یک رتبه برتر، بسیار مهم است. باید به خوراکی‌های سالم و متنوع توجه کنید و زمان کافی برای استراحت و خواب قرار دهید.

بعضی از دانش آموزان از استرس کنکور اصطلاحا خواب و خوراک ندارند. این امر دقیقا به کنکور آنها هم لطمه میزند. توجه کنید که مغز شما میبایست در زمان مطالعه تمرکز داشته باشد. پس حتی اگر لازم است زمان مطالعه تان را کم کنید اما تمرکزتان را بالا ببرید.

8. مدیریت استرس:

کنکور یک آزمون مهم است و ممکن است باعث استرس و فشار ذهنی شود. باید راه‌های مناسبی برای مدیریت استرس پیدا کنید، مانند ورزش، تنفس عمیق، یا هر فعالیت دیگری که به شما کمک می‌کند آرامش بیابید.

روش های متعددی توسط روانشناسان برای کنترل استرس توصیه شده است که شما میتوانید از آنها استفاده کنید و در صورت لزوم و تشدید استرستان به روانشناس مراجعه کنید.

9. اعتماد به نفس رتبه برترها:

اعتماد به نفس در حین آزمون بسیار مهم است. باید به خودتان اعتماد کنید و به خاطر داشته باشید که تمام تلاشتان را کرده‌اید و قادر به حل سوالات هستید.
شما در آزمون های آزمایشی میتوانید بارها آزمون و خطا کنید تا به این اعتماد به نفس برسید. البته که برخی افراد با خراب کردن آزمون خود را مدام سرزنش میکنند اما دقیقا آزمون آزمایشی رای بالا بردن اعتماد به نفس شما به کار می آید.

پس بدون ترس از آزمون سعی کنید تا جای ممکن در این آزمون ها شکست بخورید تا اعتماد به نفس پیروزی را کسب کنید.

10. تکرار مفاهیم:

تکرار مفاهیم و حل سوالات مشابه بسیار مهم است. با تکرار، مطالب را بهتر حفظ خواهید کرد و روش‌های حل مسائل را بهتر درک خواهید کرد.
چند درصد از جملاتی که دیروز شنیدید را به خاطر دارید؟ قطعا عدد قابل توجهی نیست. هفته گذشته چطور؟ شاید فقط یکی دو جمله.
شما نتیجه 3 سال درس خواندن تان را باید آنقدر مرور و تکرار کنید تا از ذهن شما پاک نشود. مهم نیست چقدر باهوش هستید این تنها راه موفقیت و رتبه برتر شدن در کنکور است.

11. اعتماد به خدا:

در نهایت، باید به خداوند اعتماد کنید و بدانید که هر چه در کنکور اتفاق می‌افتد، برای شما بهترین است. باید با تلاش و دعا به خداوند توکل کنید و امیدوار باشید که به نتیجه مطلوب دست خواهید یافت.

در این صورت بدون استرس میتوانید برای کسب رتبه برتر کنکور و یا هر آزمون دیگری تلاش کنید.

آواتار کاربر
دربارهتیم محتوا ذهن آتی
تیم محتوایی ذهن آتی مجموعه ای از رتبه های برتر کنکور کشور و نیز دبیران به نامی است که در ذهن آتی برای شما اقدام به تولید محتوای علمی مشاوره ای میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است