مجازات تقلب در کنکور سراسری

خلاقانه ترین روش‌های تقلب در کنکور و مجازات آن

دراین مقاله قصد داریم مجازات تقلب در کنکور سراسری را در سایت ذهن آتی به شما معرفی کنیم

تقلب در کنکور سراسری مصادیق متفاوتی داره که بنا به هر جرم ارتکابی، مرتکب ممکنه به محرومیت از آزمون دادن برای مدت مشخصی بین 5 تا 10 یا حبس محکوم بشه. هر عملی مخالف با قوانین مندرج در قانون مجازات کشور که در مورد شرکت در آزمون سراسری تصویب شده، از جمله شرکت در آزمون به جای شخص دیگه و یا خرید و فروش سوالات جرم محسوب شده و مجازات‌های زیادی داره.

باید بدانید که در صورت تقلب در آزمون سراسری، نحوه رسیدگی به جرایم به این صورت است که توسط هیات‌های بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمون‌ها بررسی می‌شود و در صورت تعیین مجازات، به دادسرا و دادگاه کیفری ارجاع خواهد شد.

سالانه در کشور در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری آزمون‌های سراسری برگزار میشه. برخی افراد به قصد تقلب و یا برای کسب درآمد، اقدام به کارهای غیر قانونی می‌کنن. مجازات تقلب در کنکور سراسری با در نظر گرفتن نوع جرم انجام شده متفاوته.

این مورد می‌تونه شامل خرید و فروش سوالات کنکور و شرکت در آزمون به جای فرد دیگه‌ای باشه که هر کدوم مجازات‌های خودش رو اعم از نقدی یا حبس دارن. همچنین ممکنه شما وسایلی در زمان امتحان کنکور به همراه خودتون داشته باشین که وجود اون تقلب محسوب بشه و مجازات داشته باشه.

اما “چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟!” شما می‌تونین به راحتی به کمک بسته‌های معلم خصوصی پرش به تمام دروس خودتون مسلط بشین؛ در نتیجه دیگه نیازی به تقلب ندارین چون می‌دونین که رتبه خوبی کسب کنین.

تقلب در کنکور سراسری

به هنگام برگزاری آزمون‌های سراسری عده‌ای توی این فکر هستن که با تقلب بتونن در رشته و دانشگاه مد نظرشون رتبه بالا کسب کنن و قبولی خودشون رو تضمین کنن. به طور کلی، افرادی که نکات برنامه‌ریزی کنکور رو به درستی رعایت نمی‌کنن، برای آزمون سراسری آمادگی لازم رو ندارن.

همین موضوع باعث میشه که به دنبال یه راه میان‌بر پر خطر باشن. داوطلبان باید به این موضوع مهم توجه کنن که این راه میان‌بر نتیجه‌ای جز پشیمانی نداره. حکم شرعی تقلب در کنکور این نتیجه رو به داوطلبان کنکوری یادآوری می‌کنه؛ در ادامه این موارد قانونی رو به صورت دقیق بررسی می‌کنیم.

  • ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون‌های سراسری

تحلیل ماده 5 – تخلفات و جرایم در این قانون شامل موارد زیره:

الف) بی‌نظمی در آزمون و همرا داشتن وسایل غیر مجاز

ب) ارتکاب اعمال خلاف مقررات از قبیل:

  1. مدارک، گواهی یا تصویر جعلی در مدارک.
  2. تبانی با دیگر داوطلبان، طراحان، افراد خارج از آزمون و یا مراقبین برای تقلب در کنکور.
  3. ثبت‌نام در آزمون با هویت شخص دیگر یا شرکت در آزمون به جای دیگری.

ج) به همراه داشتن وسایل الکترونیکی و استفاده از اون‌ها.

د) کمک به داوطلب جهت حل سوالات.

ه) دسترسی غیر مجاز به اطلاعات شخصی داوطلبان و استفاده خلاف مقررات از اون‌ها.

و) تغییر غیر مجاز اوراق و سوالات و همین‌طور برگه پاسخ‌های داوطلبان.

ز) افشای سوالات و پاسخنامه آزمون یا شرکت و تبانی در این کار.

ح) خرید و فروش سوالات یا تبانی و مشارکت برای انجام این کار، اعم از اینکه سوالات و جواب اون‌ها واقعی باشه یا خیر.

  • تحلیل ماده 541 قانون مجازات

هر کس به جای داوطلب اصلی در هر یک از آزمون‌ها اعم از کنکور ورودی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، دانش‌سراها، مراکز تربیت معلم، اعزام دانشجو به خارج از کشور یا امتحانات داخلی و نهایی واحدهای مزبور یا امتحانات دبیرستان‌ها، مدارس راهنمایی و هنرستان‌ها و غیره شرکت کنه حسب مورد مرتکب و داوطلب علاوه بر مجازات اداری و انتظامی به 8/000/000 تا 25/000/000 ریال جزای نقدی محکوم میشه.

مجازات تقلب در کنکور سراسری

مجازات در نظر گرفته شده برای تقلب در کنکور

طبق تحلیل ماده 6 تا 10 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون‌های سراسری انواع مجازات‌ها و حکم شرعی تقلب در کنکور رو با هم بررسی می‌کنیم.
مجازات تقلب در کنکور سراسری در بند‌های الف تا ح ماده 5 به شرح زیره:

بند (الف): علاوه در دریافت اخطار کتبی و اعلام به مراجع ذیصلاح، این مورد در پرونده داوطلب نوشته میشه و امکان داره از گزینش آزمون اون سال نیز محروم بشه.
بند (ب) یا بند (ج): محرومیت از گزینش علمی در آزمون و ابطال قبولی او در همون سال و محرومیت از شرکت در آزمون سال‌های بعد از یک تا 10 سال.
تبصره – آراء صادره از دادگاه‌های بدوی جز در مورد الف قابل بررسی در دادگاه تجدید نظر می‌باشه.

بندهای (د)، (ه)، (و)، (ز) و (ح): جزای نقدی از ده میلیون ریال تا یک میلیارد ریال یا حبس از یک تا پنج سال یا اعمال هر دو مجازات.

هر کدام از جرائم انجام شده که در ماده 5 گفته شد اگه در قالب عضویت در باند یا شبکه و گروه خاصی بوده باشه تشدید مجازات رو برای مرتکب به همراه داره. این مجازات در صورتی که فرد سرکرده گروه باشه به حداکثر مجازات می‌رسه.
همچنین اگه فرد خاطی طبق قوانین فوق الذکر محکوم و مجازات بشه مانع از این نیست که طبق قوانین جزایی، مقررات اداری، هیئت‌های انتظامی و یا کمیته انضباطی دانشجویان مجازات نشه.

در صورت محکومیت فرد مرتکب به هر یک از جرائم فوق‌الذکر به جز بند الف ماده 6، قبولی وی در آزمون ابطال و اگه گواهی فارغ‌التحصیلی به وی اعطا شده باشه نیز ابطال میشه.

بر اساس تحلیل ماده 12 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون سراسری هر موسسه آموزشی که در حوزه آمادگی برای کنکور فعالیت می‌کنه در صورت مشارکت در جرائم موضوع ماده 5 این قانون مجوز تاسیس اون ابطال شده و مدیران این موسسات نیز به طور دائمی از تاسیس این نوع موسسات محروم میشن. علاوه بر این به سایر مجازات‎‌های مندرج در ماده 6 نیز محکوم میشن.

وسایلی که همراه داشتن اون‌ها در کنکور تقلب محسوب میشه

بعضی از وسایل هستن که بردن اون ها به جلسه کنکور ممنوعه. این وسایل شامل موارد زیر میشه:

  • وسایل الکترونیکی و دستگاه‌های حافظه‌دار
  • تلفن همراه
  • ماشین حساب
  • پیجر
  • ساعت و دستبند و عینک هوشمند
  • پیجر
  • کتاب، جزوه و یادداشت
  • خودکار و پاک‌کن هوشمند
  • هندزفری
  • وسایل فلزی اضافی مانند گیره سر
  • مجازات تقلب در کنکور سراسری

روش‌های تقلب در آزمون سراسری

متقلبان از روش‌هایی زیرکانه برای تقلب در آزمون‌های سراسری استفاده می‌کنن که ممکنه شما از شنیدن اون‌ها متعجب بشین. به همین دلیل در ادامه بعضی از روش‌های تقلب در کنکور رو براتون نام می‌بریم:

  1. بعضی از خودکار‌ها هستن که سیم‌کارت خورن. متقلبان با استفاده از این خودکار‌های سیم‌کارت خور از آزمون عکس می‌گیرن و ارسال می‌کنن.
  2. یکی از روش‌های تقلب در کنکور، استفاده از پاک‌کن‌های سیم‌کارت خوره. پاک‌کن یکی از وسایل مجاز برای ورود به آزمون سراسریه و کسی بهش شک نمی‌کنه. به همین دلیل متقلبان از این نوع پاک‌کن برای تقلب استفاده می‌کنن.
  3. ساعت‌های دوربین دار یکی از دیگه از وسایلیه که متقلبان از اون استفاده می‌کنن. این ساعت‌ها به صورت مخفی توانایی ضبط صدا، تصویر و گرفتن عکس رو دارن. بعضی از اون‌ها امکان مخابره مستقیم رو هم دارن.
  4. از زیرکانه‌ترین روش تقلب در کنکور می‌تونیم استفاده از گردنبند‌های سیم‌کارت خور رو مثال بزنیم.

البته که برای جلوگیری از هرگونه تقلب در این آزمون مهم، در کنکور امسال تمهیدات جدید سازمان سنجش انجام میشه که دیگه نیازی نیست شما برای تقلب افراد متقلب در این آزمون نگران باشین.

چرا تقلب در کنکور سخته؟

تقلب در آزمون‌های سراسری مثل کنکور آسون نیست. یکی از دلایل سخت بودنش اینه که با گزارش تقلب در کنکور، در بهترین حالت شما از گزینش آزمون اون سال محروم میشین. به همین دلیل می‌تونیم بگیم که هرکسی این کار رو انجام نمیده چون جرم تقلب در کنکور سنگینه. اما سخت بودن تقلب در این آزمون دلایل دیگه‌ای هم داره که بررسی می‌کنیم:

  • مفصل بودن منابع کنکور
  • محدودیت زمانی
  • سوالات متفاوت
  • رقابت در کنکور
  • احتمال پاسخ اشتباه
  • پر ریسک بودن

جمع‌بندی

مجازات تقلب در کنکور سراسری و انواع روش های تقلب در این آزمون، موضوعیه که ما در این قسمت به صورت دقیق بررسی کردیم. افرادی که به هر دلیلی به دنبال این راه میان‌بر هستن بهتره که قبل از هر چیزی با ضمانت اجرایی این تخلف آشنا بشن. بهتره که داوطلبان کنکوری از انجام این کار پر خطر دوری کنن و خود‌شون رو درگیر این اشتباه نکنن چون در صورت گزارش تقلب در کنکور، سرنوشت خوبی در انتظار شما نیست.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است