انتخاب رشته کنکور تجربی ۱۴۰۳

در این مقاله قصد داریم انتخاب رشته کنکور تجربی را در سایت ذهن آتی به شما معرفی کنیم.

هر ساله داوطلبان پس از برگزاری کنکور سراسری منتظر اعلام نتایج هستند تا با مشاهده رتبه و تراز کنکور خود، به سراغ حساس ترین مرحله یعنی انتخاب رشته کنکور سراسری بروند زیرا اکثر داوطلبان به دنبال قبولی در رشته های خاص و پر طرفدار گروه آزمایشی خود می باشند مثل رشته تجربی.

برای مثال در رشته علوم تجربی رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پیراپزشکی جزء رشته های پر متقاضی محسوب می شوند اما لازم است بدانیم که اولا هر رشته و دانشگاهی، ظرفیت محدودی دارد و ثانیا تنها “علاقه” نباید معیار انتخاب رشته افراد قرار گیرد، بلکه هر فرد بایستی علاوه بر علاقه، استعداد و شرایط خود را نیز ملاک انتخاب رشته کنکور و شغل آینده خود قرار دهد.

زمان انتخاب رشته کنکور تجربی 1403

پس از آن که داوطلبان شرکت کننده در کنکور سراسری، از نتایج خویش مطلع شده و توانستند مجاز به انتخاب رشته شوند، می بایست نسبت به زمان انتخاب رشته کنکور هوشیار بوده تا نیازی به فرصت مجدد نداشته باشند.

زمان انتخاب رشته دانشگاه سراسری

علی رغم برگزاری کنکور ۱۴۰۳ طی دو نوبت، مقرر شده است تا فرآیند انتخاب رشته برای کنکور سراسری اردیبهشت ماه و تیر ماه 1403، یک بار انجام شود. پس از اعلام نتایج کنکور نوبت دوم، داوطلبان می بایست از نیمه دوم مرداد ماه ۱۴۰۳ به این امر اقدام نمایند. به خاطر داشته باشید که زمان انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان متفاوت است. لازم به ذکر است که دفترچه انتخاب رشته بر روی سایت sanjesh.org قرار خواهد گرفت.

آن دسته از داوطلبانی که در مهلت تعیین شده موفق به انجام انتخاب رشته نشوند و یا بخواهند به ویرایش انتخاب رشته بپردازند، می توانند در مهلت مجدد انتخاب رشته سراسری که هر ساله معمولا به داوطلبان داده می‌شود، بدین منظور اقدام نمایند. البته با توجه به اعلام نشدن زمان مربوطه تا این لحظه، به محض انتشار جزئیات این مقاله بروز رسانی خواهد شد.

زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد

انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجزا از سایر دانشگاه ها می باشد و متقاضیان پذیرش در این دانشگاه باید از نیمه دوم مرداد ماه 1403 با مراجعه به سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به آدرس به آدرس azmoon.iau.ir، فرآیند مذکور را به انجام برسانند.

نحوه انتخاب رشته کنکور تجربی ۱۴۰۳

داوطلبان برای انتخاب رشته های مربوط به دانشگاه های سراسری و آزاد از طریق سایت های متفاوتی اقدام نمایند. به همین دلیل در ادامه به توضیح مراحل هر یک از این فرآیند ها خواهیم پرداخت.

نحوه انتخاب رشته دانشگاه سراسری

  • ابتدا به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه نموده و بر روی گزینه “سراسری” از قسمت سمت راست صفجه کلیک نمایید.

انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳

  • کلیک بر روی عبارت “انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال 1403”
  • مرحله دوم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳
  • در صفحه باز شده بر روی لینک “سامانه انتخاب رشته های با آزمون کنکور سراسری سال ۱۴۰۳” کلیک بفرمایید.

مرحله سوم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳

  • با ورود به سامانه جامع آزمون های سراسری اطلاعات هویتی خود را وارد نموده و بر روی آیکون “ورود” کلیک نمایید.

مرحله چهارم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳

  • گزینه “انتخاب رشته” را انتخاب نمایید.

مرحله پنجم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳

  • اطلاعات خواسته شده را به دقت وارد کرده و در نهایت کلید “ورود” را بفشارید.

مرحله ششم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳

نکات مربوط به انتخاب رشته دانشگاه سراسری

  • دانشگاه های سراسری عبارت اند از دانشگاه های روزانه، نوبت دوم، غیرانتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان که انتخاب رشته همه این دانشگاه ها به صورت همزمان و از طریق ثبت کد رشته محل های مورد نظر در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری و از طریق سامانه sanjesh.org صورت می پذیرد. رشته هایی که در تمام واحد های دانشگاهی فوق ارائه می شوند، در دفترچه ای تحت عنوان دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی گردآوری شده اند و داوطلبان می توانند پس از دانلود آن، حداکثر 150 کدرشته محل مندرج در آن را انتخاب نمایند.
  •  رشته های گروه علوم پزشکی در دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی ارائه نمی شوند.
  • انتخاب رشته دانشگاه های سراسری به صورت جداگانه هزینه ای برای داوطلبان ندارد، بنابراین نیازی به پرداخت هزینه در سایت سنجش نمی باشد.

نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد

  • ورود به سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.iau.ac.ir و انتخاب لینک فعال “انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1403 (دانشگاه آزاد اسلامی)” 

مرحله اول انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

  • درج اطلاعات خواسته شده از قبیل کد 7 رقمی دسترسی و یا شناسه انتخاب رشته دانشگاه آزاد مشخص شده در کارنامه، به همراه کد ملی در کادر های موجود و فشردن کلید “ورود”

مرحله دوم انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

  • واریز هزینه انتخاب رشته آزاد  به وسیله انتخاب درگاه بانکی مورد نظر و کلیک بر روی کلید “پرداخت”

مرحله سوم انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

  • وارد نمودن اطلاعات کارت بانکی و انتخاب گزینه “پرداخت” و در نهایت دریافت کد رهگیری نشان داده شده.

مرحله چهارم انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

نکات مربوط به انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد

  • برخلاف ثبت نام کنکور سراسری و دانشگاه آزاد که به صورت همزمان انجام می گیرد، انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجزا از سایر واحدهای دانشگاهی بوده و متقاضیان برای انتخاب رشته های این دانشگاه باید به سایت azmoon.iau.ac.ir مراجعه نمایند. رشته های ارائه شده در تمام واحد های دانشگاه آزاد کشور در دفترچه انتخاب رشته آزاد قرار داده شده است و هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر 100 کدرشته محل متناسب با گروه آزمایشی خود از داخل دفترچه مذکور می باشد.
  • تحلیل کارنامه برای انتخاب رشته کنکور تجربی 1403

    اولین گام برای یک انتخاب رشته صحیح، تحلیل درست کارنامه است. در خصوص توضیحات کارنامه کنکور، می توان گفت که این کارنامه به دو بخش تقسیم می شود؛ قسمت اول متشکل از اطلاعات شخصی (شناسنامه ای) و تحصیلی داوطلب و قسمت دوم متشکل از اطلاعات آزمونی است. در ادامه مطلب به تفسیر هر یک از عبارات درج شده بر روی کارنامه پرداخته ایم تا بتوانید با استفاده از این اطلاعات، یک انتخاب رشته اصولی داشته باشید:

    رتبه کل در سهمیه نهایی

    مهم ترین قسمت کارنامه که با توجه به آن می توان تخمین زد که در کدام رشته ها یا دانشگاه ها پذیرفته خواهید شد، رتبه کل در سهمیه می باشد. برای انتخاب رشته دانشگاه های سراسری هر متقاضی با داوطلبان شرکت کننده در سهمیه مربوط به خودش رقابت می کند نه با کل داوطلبان کشور.

    رتبه کشوری

    رتبه کشوری وضعیت شما را در بین کل داوطلبان شرکت کننده در کنکور سراسری تجربی مشخص می کند و برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد، تنها ملاک پذیرش رتبه کشوری و تراز کسب شده، می باشد.

    مجاز بودن به دوره های روزانه و نوبت دوم

     وضعیت همه شرکت کنندگان آزمون سراسری برای انتخاب رشته دانشگاه های روزانه و نوبت دوم مجاز نبوده و فقط تعدادی از داوطلبان که حدنصاب لازم را کسب کرده باشند، می توانند انتخاب رشته این دوره ها را انجام دهند، بنابراین اگر کلمه غیرمجاز در کادر مربوط به دوره های روزانه و نوبت دوم درج شده باشد، یعنی رتبه داوطلب برای ثبت نام در این دانشگاه ها کافی نیست.

    مجاز بودن به دوره های پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد

    دانشگاه های پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد، دوره های غیردولتی دانشگاه های روزانه می باشند و تحصیل در رشته های پرمتقاضی موجود در لیست رشته های دانشگاه پردیس خودگردان، نیازمند کسب رتبه مناسبی خواهد بود، بنابراین فقط داوطلبانی که عبارت “مجاز” در کادر مربوط به دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد در کارنامه ایشان درج شده است، می توانند انتخاب رشته این دانشگاه را انجام دهند. لازم به ذکر است که از جمله شرایط تحصیل در دانشگاه های پردیس خودگردان، توانایی پرداخت شهریه آن می باشد.

    مجاز بودن به دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی

    حداقل تراز قابل قبول برای انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی 6500 است و داوطلبانی که تراز پایین تر از 6500 دارند، مجاز به انتخاب رشته این دانشگاه نمی باشند. البته علاوه بر رتبه و تراز کسب شده در آزمون، سوابق تحصیلی داوطلب نیز برای شرکت در این دانشگاه ها اثرگذار است.

    مجاز بودن به دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی

    تمامی شرکت کنندگان کنکور سراسری مجاز به انتخاب رشته دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی می باشند و هیچ محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.

  • راهنمای انتخاب رشته کنکور تجربی ۱۴۰۳

     انتخاب رشته کنکور تجربی ۱۴۰۳

    یک نکته مهم که همواره به داوطلبان کنکور متذکر می شویم، در رابطه با مطالعه کامل و دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور است، بنابراین لازم است که به محض انتشار، آن را مطالعه نموده و پس از آگاهی از رشته ها و سایر نکات مندرج در دفترچه، برای این منظور اقدام کنید. مهم ترین قسمت انتخاب رشته، ترتیب چینش کد رشته است که توصیه می شود فرم انتخاب رشته خود را به ترتیب زیر تکمیل نمایید:

    نکته: انتخاب یک مشاور انتخاب رشته خوب، می تواند نقش شایانی در موفقیت شما داشته باشد زیرا اشتباه در انتخاب رشته، ممکن است شما را از رشته موردنظر دور کند.

    انتخاب های خوش بینانه

    قبولی در رشته های علوم پزشکی نیازمند کسب رتبه های عالی می باشد و احتمال پذیرش داوطلبان با رتبه های نه چندان مطلوب در این رشته ها بسیار کم است؛ با این حال توصیه می شود که 20 الی 30 درصد انتخاب های ابتدایی را به رشته های مورد علاقه خود که شانس قبولیتان در آن ها کم است، اختصاص دهید.

    انتخاب های واقع بینانه

    انتخاب های واقع بینانه انتخاب هایی هستند که با توجه به آمار رتبه های قبولی سال های گذشته می توان گفت، شانس پذیرش شما در آن رشته ها با توجه به رتبه ای که کسب کرده اید، زیاد است. حدود 50 درصد از انتخاب های خود را در این بخش قرار دهید تا شانس پذیرش خود را از دست ندهید.

    انتخاب های بدبینانه

    منظور از انتخاب های بدبینانه مواردی هستند که احتمال قبولی شما در آن رشته ها بالای 90 درصد است. بدبینانه نامیدن این انتخاب ها به این دلیل است که داوطلب تمایل کمتری دارد تا در این کد رشته محل ها پذیرفته شود. این عدم تمایل می تواند به دلایلی مانند دوری مسافت دانشگاه از محل زندگی، شهریه پرداز بودن دانشگاه انتخابی و مواردی از این قبیل باشد.

    در صورتی که چیدمان رشته های خود را به ترتیب فوق قرار دهید، به احتمال زیاد در یکی از رشته های انتخابی خود پذیرفته خواهید شد. البته توجه داشته باشید که در انتخاب رشته های دانشگاه روزانه حتما علاقه خود را مدنظر قرار دهید و از انتخاب رشته هایی که تمایل چندانی به آن ها ندارید، خودداری کرده و موارد دیگری مانند دوری مسافت دانشگاه، شهریه دانشگاه (دانشگاه های غیرروزانه دارای شهریه می باشند)، امکانات و خوابگاه را نیز در نظر بگیرید.

  • سهمیه های انتخاب رشته کنکور تجربی 1403

    شنیدن خبر حذف سهمیه های کنکور برای افرادی که می خواهند اقدام به انتخاب رشته کنکور تجربی نمایند، ممکن است بسیار ناراحت کننده باشد زیرا میزان تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری تجربی ۱۴۰۳، از اهمیت بالایی برخوردار است که خود به منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 تقسیم می شود. افرادی می توانند از سهمیه مناطق کنکور تجربی بهره‌مند شوند که در واقع از مهم ترین سهمیه های خاص مانند سهمیه ایثارگران و یا جانبازان برخوردار نباشند.

    اما یکی از سهمیه هایی که تنها مختص به گروه تجربی می باشد، سهمیه بهیاران است. حال سوال این جاست که میزان تاثیر سهمیه بهیاران در کنکور چقدر است؟ ابتدا می بایست گفت که سهمیه بهیاران تنها برای داوطلبان گروه آزمایشی تجربی که قصد تحصیل در رشته پرستاری، اتاق عمل و هوشبری را دارند، اعمال می شود که به میزان حداکثر 5 درصد ظرفیت کد رشته محل های تعیین شده در دوره های تحصیلی روزانه، شبانه (نوبت دوم)، دانشگاه آزاد و… به مشمولان اختصاص داده می شود.

    رشته های گروه آزمایشی علوم تجربی ۱۴۰۳

    در این بخش داوطلبان می توانند با مطالعه لیست رشته های کنکور تجربی، جهت انتخاب موارد مورد نظر خود، انتخاب رشته اصولی تری را تجربه نمایند. البته همان طور که گفته شد، به دلیل آن که دفترچه سال 1403 منتشر نشده است، رشته های زیر بر اساس دفترچه دوره گذشته نوشته شده اما از آن جایی که معمولا رشته های ارائه شده همراه با تغییر کمی خواهند بود، چنانچه در این لیست تفاوتی ایجاد شود جدول زیر بروز رسانی خواهد شد.

    همچنین توجه به این نکته نیز ضروری است که با توجه به تغییرات کنکور، زیر گروه ها از این فرآیند حذف شده و تمامی رشته ها در یک سطح قرار دارند.

    رشته های کنکور تجربی ۱۴۰۳
    کاردانی
    کاردانی آموزش و پرورش ابتدایی کاردانی اتاق عمل کاردانی به ورزی
    کاردانی تکنسین سلامت دهان  کاردانی تکنولوژی پرتودرمانی  کاردانی تکنولوژی رادیولوژی دهان – فک و صورت
    کاردانی علوم آزمایشگاهی کاردانی فوریت های پزشکی  کاردانی مامایی
    کاردانی بهداشت حرفه ای کاردانی بهداشت عمومی (گرایش های بهداشت خانواده) کاردانی بهداشت محیط
    کاردانی امور بانکی  کاردانی بیمه کاردانی امور دولتی
    کاردانی امور مالی و مالیاتی کاردانی تربیت مبلغ قرآن کریم کاردانی تربیت معلم قرآن کریم
    کاردانی حسابداری  کاردانی علم اطلاعات و دانش شناسی کاردانی علوم انتظامی
    کاردانی مدیریت بازرگانی کاردانی مدیریت صنعتی کاردانی مدیریت گمرکی
    کاردانی امور اراضی کاردانی امور زراعی و باغی کاردانی تکنولوژی تولیدات دامی
    کاردانی تکنولوژی جنگلداری  کاردانی تکنولوژی چوب کاردانی تکنولوژی شیلات
     کاردانی تکنولوژی محیط زیست  کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری کاردانی تکنولوژی مواد غذایی
    کاردانی پرورش اسب کاردانی پرورش زنبور عسل کاردانی تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر
    کاردانی شیمی آزمایشگاهی  کاردانی تکنسین پروتزهای دندانی کاردانی مدارک پزشکی
    کاردانی امور فرهنگی کاردانی دامپزشکی کاردانی هتلداری
    کاردانی گردشگری  کاردانی هوشبری کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی
    کاردانی علوم ورزشی کاردانی نوغان داری  کاردانی تکنولوژی صنایع غذایی
    کاردانی تولید و فرآوری خرما
    کارشناسی
    آموزش ابتدایی  آموزش زیست شناسی آموزش کودکان استثنایی
    اعضای مصنوعی بهداشت مواد غذایی  بهداشت و بازرسی گوشت
     پرستاری  تکنولوژی پرتودرمانی تکنولوژی پرتوشناسی
    زیست شناسی جانوری زیست شناسی دریا زیست شناسی سلولی و مولکولی
    زیست فناوری ساخت پروتزهای دندانی شنوایی شناسی
    علوم آزمایشگاهی دامپزشکی علوم تربیتی علوم تغذیه
    فیزیوتراپی کاردرمانی گفتار درمانی
    هوشبری آموزش شیمی بهداشت عمومی
    بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری ها تکنولوژی پزشکی هسته ای شیمی کاربردی
     فناوری اطلاعات سلامت مهندسی بهداشت محیط مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار
    اقیانوس شناسی ادیان و مذاهب اقتصاد
     تاریخ اسلام تاریخ تمدن ملل اسلامی حسابداری
    شیعه شناسی علم اطلاعات و دانش شناسی علوم انتظامی
    فقه و حقوق اسلامی فقه و حقوق امامی فقه و حقوق حنفی
     فقه و حقوق مذاهب اسلامی فقه و مبانی حقوق اسلامی فلسفه و حکمت اسلامی
    فلسفه و کلام اسلامی فناوری اطلاعات و ارتباطات گردشگری
    مدیریت امور بانکی  مدیریت امور گمرکی مدیریت بازرگانی
    مدریت بیمه اکو  مدیریت دولتی مدیریت صنعتی
    مدیریت کسب و کارهای کوچک مدیریت مالی مدیریت و بازرگانی دریایی
    معارف اسلامی – تبلیغ و ارتباطات معارف اسلامی و اخلاق معارف اسلامی و ادیان
    معارف اسلامی و علوم تربیتی معارف اسلامی و علوم قرآنی معارف اسلامی و کلام
    آموزش تربیت بدنی امنیت اطلاعات امنیت بین الملل
    پژوهشگری امنیت  تربیت مروج سیاسی ترویج و آموزش کشاورزی پایدار
    تکنولوژی اتاق عمل علوم فنی امنیت علوم دامی
    بینایی سنجی علوم و مهندسی خاک علوم و مهندسی باغبانی
     روان شناسی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی علوم و مهندسی صنایع غذایی (کشاورزی)
    زیست شناسی گیاهی مربیگری عقیدتی مددکاری اجتماعی
    علوم آزمایشگاهی مهندسی صنایع مبلمان مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
    علوم و صنایع غذایی علوم سیاسی مهندسی فضای سبز
    مامایی علوم و مهندسی جنگل زمین شناسی
    میکروبیولوژی علوم و مهندسی محیط زیست امنیت اقتصادی
    شیمی محض مدیریت اطلاعات و ارتباطات زبان و ادبیات عربی
     ضد تروریسم مدیریت بیمه علوم قرآن و حدیث
    علوم ورزشی مدیریت فرهنگی هنری فقه و حقوق شافعی
    علوم و مهندسی شیلات معارف اسلامی فلسفه و عرفان اسلامی
    گیاه پزشکی معارف اسلامی و تاریخ مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
    مطالعات امنیتی معارف اسلامی و مدیریت، هتلداری مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی
    مهندسی طبیعت امنیت نرم حفاظت اطلاعات
    کارشناسی ارشد
    کارشناسی ارشد پیوسته علوم قضایی
    دکتری
    دکترای پیوسته بیوتکنولوژی پزشکی دکترای عمومی دامپزشکی
    داروسازی
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است