در این مقاله قصد داریم انتخاب رشته دانشگاه آزاد را در سایت ذهن آتی به شما معرفی کنیم.
انتخاب رشته دانشگاه آزاد در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری یکی از مهم ترین دغدغه های داوطلبان کنکور سراسری برای ورود به دانشگاه است. انتخاب رشته دانشگاه آزاد دارای تفاوت های اندکی با انتخاب رشته کنکور سراسری است و تعداد انتخاب و همچنین قبولی در رشته های با آزمون و رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد در دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد دارای شرایط و قوانین بخصوصی است که داوطلبان باید با مطالعه مناسب شرایط انتخاب رشته دانشگاه آزاد، نسبت به انتخاب رشته اقدام نمایند. در ادامه مطلب شرایط مختلف و همچنین رتبه بندی دانشگاههای آزاد کشور برای سهولت در روند انتخاب رشته برای شما داوطلبان گرامی آورده شده است.
در این مطلب کلیه نکات مربوط به انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 توضیح داده می شود. ابتدا نکات خلاصه مربوط به انتخاب رشته را بخوانید و در ادامه مباحث مربوط به رتبه بندی دانشگاه آزاد، نرم افزار انتخاب رشته دانشگاه آزاد، تعداد انتخاب ها در انتخاب رشته دانشگاه آزاد، روش انتخاب رشته و زمان انتخاب رشته را خواهید دید. تمامی سوالات شما در رابطه با انتخاب رشته دانشگاه آزاد در این مطلب پاسخ داده خواهد شد. همچنین شما می توانید سوالات خود را بعد از مطالعه این مطلب از مشاوران مرکز بپرسید.
خلاصه نکاتی که بایددر این راستا انتخاب رشته دانشگاه آزاد به آن توجه کنید:
✅ زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد با کنکور سراسری متفاوت بوده و ممکن است یک هفته تا چند روز بعد از انتخاب رشته کنکور سراسری شروع شود.
✅ حتما به کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای ورود به سامانه انتخاب رشته دانشگاه آزاد دقت فرمایید.
✅ انتخاب رشته دانشگاه آزاد بدون آزمون با انتخاب رشته دانشگاه آزاد از طریق کنکور سراسری متفاوت بوده و در زمان های متفاوتی نیز انجام می شود.
✅ رشته های پزشکی در انتخاب رشته دانشگاه آزاد شامل کلیه رشته های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی و رشته های پیراپزشکی مانند پرستاری و مامایی و علوم آزمایشگاهی و هوشبری و اتاق عمل و غیره می باشد.
✅ داوطلبان میتوانند در فرایند انتخاب رشته 100 کدمحل را انتخاب نمایند.
✅ شیوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز مانند انتخاب رشته سراسری است یعنی به این صورت که داوطلبان باید از بهترین کد رشته محل شروع کرده و به انتها برسند و اینگونه نیست که در صورتی که انتخاب فرد بالاتر بیاید شانس او برای قبولی بیشتر شود زیرا ابتدا کلیه انتخاب های یک فرد بررسی می شود و سپس سراغ نفر بعدی می رود. در نتیجه با تعداد انتخاب بالا معقول ترین راه همین است.
✅ در انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتما به میزان شهریه پرداختی در رشته های مختلف توجه نمایید. با توجه به افزایش میزان شهریه خصوصا در رشته های پزشکی و دندانپزشکی داوطلبان حتما باید به این موارد نیز توجه نمایند.
✅ در انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتما به مسافت واحدهای دانشگاهی و میزان نزدیکی به مرکز شهر و دیگر موارد مربوط به شیوه رفت و آمد توجه کنید. زیرا رفت و آمد 4 ساله برای یک مسیر سخت شما را واقعا خسته می کند.
✅ به رتبه بندی دانشگاه آزاد که در انتهای این مطلب نیز آورده شده توجه کنید و ترتیب انتخاب های خود را با در نظر گرفتن رتبه بندی دانشگاه ها مرتب کنید.
✅ حتما از نظر مشاوران مرکز آکادمی ذهن آتی برای مرتب کردن انتخاب های دانشگاه آزاد خود کمک بگیرید.
خلاصه مطلب انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402
انتخاب رشته دانشگاه آزاد کنکور یکی از مهم ترین پل های روبه روی هر متقاضی ورود به دانشگاه به حساب می آید. اگر شما در شرف انتخاب رشته دانشگاه آزاد هستید در ادامه ما نکات طلایی برای یک انتخاب رشته صحیح و اصولی را جمع آوری کرده ایم.
با همراه تحصیلی همراه باشید.
انتخاب رشته آزاد 1402
انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 بعد از اعلام نتایج آزمون سراسری و پس از انتخاب رشته کنکور سراسری انجام خواهد گرفت. به منظور انتخاب رشته اصولی و دقیق همراه با آگاهی از ترازهای قبولی دانشگاه آزاد در کد رشته محل های مختلف داوطلبان عزیز می توانند از سامانه انتخاب رشته دانشگاه آزاد مرکز آکادمی ذهن آتی در جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بهره مند شوند.
به منظور انتخاب رشته دانشگاه آزاد داوطلبان ابتدا بایستی با مشاور هر رشته بصورت اختصاصی صحبت کنند و شرایط تحصیل در رشته مورد نظر و دانشگاه آزاد مورد نظر را جویا شوند. حتما سعی کنید در فرایند انتخاب رشته دانشگاه آزاد به گروه آموزشی که رشته مورد علاقه شما را مدیریت می کند توجه نمایید و اساتید عضو هیئت علمی و دیگر امکانات آموزشی آن دانشگاه را در رشته مورد نظر خود را مورد بررسی قرار دهید.
در اطلاعیه های بعدی شرایط انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 به اطلاع داوطلبان آزمون سراسری سال 1402خواهد رسید. اما قبل از انجام انتخاب رشته حتما شرایط انتخاب رشته دانشگاه آزاد را در مطلب زیر بخوانید.
کد انتخاب رشته دانشگاه آزاد
انتخاب رشته دانشگاه آزاد دارای شرایط بخصوصی برای داوطلبان آزمون سراسری می باشد. از آنجایی که آزمون ورود به دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد با یکدیگر ادغام شده است، انتخاب رشته دانشگاه آزاد بر اساس همان رتبه آزمون سراسری انجام می شود. به این ترتیب که داوطلبان بعد از دریافت نتایج اولیه آزمون سراسری می توانند با کد شناسه دانشگاه آزاد در انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز شرکت نمایند.
حوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد
در هنگام اعلام نتایج کنکور، در مرحله اول ، با انتخاب رشته دانشگاه سراسری مواجهیم و بعد از آن انتخاب رشته دانشگاه آزاد؛ تاکید میکنیم که داوطلب در دوره انتخاب رشته برای دانشگاه سراسری نگاه امیدوارانه ای به قبولی در کد رشته های دانشگاه آزاد نداشته باشد؛ خصوصا اگر با توجه به رتبه ای که به دست آورده اید شانس بالایی در قبولی در شهر تهران و شهر بومی خود نداشته باشید. به هیچ عنوان به این امید که قبولی شما در انتخاب رشته دانشگاه آزاد شهر خودتان قطعی است سطح انتخاب های خود و دقت در انتخاب رشته دانشگاه سراسری را کاهش ندهید. در مرحله انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز در هنگام قرار گرفتن در موقعیت انتخاب رشته آزاد همچنین نگاه مثبتی نسبت به150 کد رشته دانشگاه سراسری نداشته باشید به معنی این که تنها شانس خود برای قبولی را دانشگاه آزاد نظر بگیرید و با دقت انتخاب رشته کنید. نکته مهم این است که هیچ کدام از این دو فرایند انتخاب رشته نباید برهم تاثیر بگذارند.
در اصل در دوران انتخاب رشته سراسری تمام کدرشته های دانشگاه آزاد را مردود فرض کنید؛ و در هنگام انتخاب رشته دانشگاه آزاد هم تمام 150 کد رشته دانشگاه سراسری را مردود در نظر بگیرید.
انتخاب بین دو قبولی در دانشگاه آزاد و سراسری
بعد از اعلام نتایج نهایی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش انتخاب بین دو قبولی دردانشگاه آزاد و سراسری اگر در دو رشته هم نام قبول شده باشید انتخاب مشکلی نیست.
اما اگر در دو رشته غیر هم سطح پذیرفته شده اید؛ رشته و دانشگاه با تمام شرایط خاص رشته و دانشگاه را باید در نظر گرفت؛ در فرآیند انتخاب رشته آزاد و سراسری مسائل شهریه و بعد مسافت نیز مطرح هست که بین داوطلب و خانواده در مرحله اول قابل بررسی است و در مرحله بعد نظر با مشاورین حرفه ای مشورت کنید و به جمع بندی برسید.
کارنامه نهایی
کارنامه سبز یا کارنامه نهایی داوطلب نتیجه مقایسه های قبولی یا عدم قبولی داوطلب در تمامی کدرشته ها انتخابی خود بین 150 انتخاب دانشگاه سراسری است، که در دو هفته اول مهرماه در پروفایل شخصی داوطلب در سایت سنجش قرار میگیرد؛ هر داوطلبی در پایان مراحل انتخاب رشته این فرصت را دارد تا متوجه شود بین این 150 کد رشته انتخابی خود در دانشگاه سراسری در کدام کد رشته ها قبول بوده یا فاصله او از آخرین نفر قبولی چه تعداد رتبه یا ترازی است.
بعد از نیمه دوم شهریور که نتایج قبولی اعلام شد امکان پرش یا به اصطلاح انتقال رشته به طور معمول وجود ندارد.
تفاوت انتخاب رشته دانشگاه آزاد با دانشگاه سراسری
زمان انتخاب رشته : بعد از اعلام نتایج کنکور ابتدا انتخاب رشته دانشگاه سراسری باز می شود و دو تا سه روز بعد ثبت نام دانشگاه آزاد آغاز می شود.
تعداد انتخاب ها: دانشگاه سراسری 150 کد رشته محل اما در دانشگاه آزاد بیست کد رشته محل را می توان انتخاب کرد.
بومی گزینی: انتخاب در رشته های سراسری به صورت بومی گزینی، استانی ناحیه ای و قطبی و برخی رشته ها کشوری است. اما در پذیرش دانشگاه آزاد شرط بومی گزینی وجود ندارد.
در انتخاب رشته سراسری به رتبه داوطلب در زیرگروه سهمیه و کشور توجه می شود؛ اما در دانشگاه آزاد شانس قبولی داوطلب را نمره کلی یا تراز داوطلب مشخص میکند.
پیش بینی قبولی در انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402بوسیله تراز و رتبه
با توجه به اینکه ظرفیت دانشگاهها هر ساله در انتخاب رشته دانشگاه ازاد برای رشته های مختلف متفاوت است نمی توان بطور دقیق از نحوه قبولی در دانشگاه های آزاد با توجه به رتبه و تراز در کنکور سراسری سخن گفت اما می توان تا حدودی به انتخاب های خود با توجه به رتبه و تراز در کنکور سراسری جهت دهی مناسبی داد.
روند انتخاب رشته دانشگاه آزاد چگونه است؟
در انتخاب رشته دانشگاه آزاد همانند انتخاب رشته کنکور سراسری انتخاب ها بر اساس رتبه داوطلبان انجام می شود و از رتبه یک انتخاب رشته شروع می شود و یکی یکی ظرفیت ها پر می شود.
برای مثال اگر ظرفیت یک کد رشته محل 50 نفر باشد و فردی با رتبه 100 بخواهد در آن کد رشته پذیرفته شود باید از نفرات 1 تا 99 تنها 49 نفر آنها در این کد رشته محل پذیرفته شده باشند تا نفر 100 ام هم بتواند در این کد رشته پذیرفته شود. یعنی رتبه اول در اولین انتخاب خود پذیرفته می شود و به ترتیب در رتبه های بعدی ظرفیت ها پر می شوند.
در نتیجه داوطلبان تصور نکنند که اگر کدرشته محلی را صرفا به بالای انتخاب های خود انتقال دهند شانس پذیرش آنها بیشتر می شود.
انتخاب رشته بدون آزمون دانشگاه آزاد در رشته های علوم پزشکی
اکنون در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در رشته های پزشکی و پیراپزشکی انتخاب رشته بدون آزمون وجود نداشته و داوطلبان در این رشته ها فقط از طریق انتخاب رشته تجربی در کنکور سراسری می توانند پذیرفته شوند. اما در سایر رشته ها مانند رشته های فنی مهندسی، بسیاری از رشته های علوم انسانی و رشته های علوم پایه پذیرش بدون کنکور در مقاطع کاردانی و کارشناسی وجود دارد اما در رشته های علوم پزشکی با توجه به بالا بودن تعداد متقاضیان این امکان وجود ندارد.
بهترین راه قبولی در دانشگاه آزاد مقایسه مناسب با رتبه و تراز های انتخاب رشته دانشگاه آزاد سالهای گذشته است. زیرا در انتخاب رشته دانشگاه آزاد 100 انتخاب خواهیم داشت در نتیجه باید معقول ترین و منطقی ترین انتخاب رشته را برای پذیرش قطعی انجام دهیم.
در مطالب زیر نحوه انتخاب رشته بدون آزمون دانشگاه آزاد نیز همراه با جزئیات کامل برای شما داوطلبان ورود به دانشگاه آزاد آورده شده است.
روش های مختلف گزینش دانشجو در دانشگاه آزاد در مطلب زیر بیان می شود:
انتخاب رشته دانشگاه آزاد شامل دو نوع پذیرش می باشد که شامل موارد زیر است:
انتخاب رشته دانشگاه آزاد که پذیرش آن از طریق آزمون سراسری است و به اصطلاح پذیرش با کنکور نامیده می شود.
انتخاب رشته دانشگاه آزاد که پذیرش آن صرفا بر اساس سوابق تحصیلی است و به اصطلاح پذیرش بدون کنکور نامیده می شود. این نوع پذیرش شامل دو نوع پذیرش کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و یا انتخاب رشته کاردانی می باشد. پس از انتخاب رشته داوطلبان می توانند بر اساس نتایج انتخاب رشته دانشگاه آزاد ثبت نام خود را در واحد مربوطه انجام دهند.
ثبت نام در دوره های بدون آزمون کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد
متقاضیان ثبت نام در دانشگاه آزاد بایستی به این نکته توجه داشته باشند که دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد شامل دو نوع سیستم آموزشی پاره وقت و تمام وقت می باشد که در زیر به تفاوت های آنها اشاره خواهیم کرد.
رشته های تحصیلی در سیستم آموزشی تمام وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به رشته هایی گفته می شود که در آنها دانشجویان می بایست تمام وقت خود را در زمان تحصیل به دانشگاه اختصاص دهند و در کلاس هایی که در زمان های صبح و یا عصر برگزار می شود شرکت نمایند. این دانشجویان مجازند حداکثر 6 سال را به تحصیل در این نوع رشته ها اختصاص دهند.
تفاوت سیستم آموزشی پاره وقت و تمام وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد
رشته های تحصیلی در سیستم آموزشی پاره وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به رشته هایی اطلاق می شود که دانشجویان این رشته ها به دلایل مختلف نمی توانند زمان زیادی را در دانشگاه سپری کنند. با توجه به راهنمای انتخاب رشته دانشگاه آزاد در این رشته ها دانشجویان می توانند تا مدت 8 سال را به تحصیل در این رشته ها اختصاص دهند. رشته های بدون آزمون و پاره وقت دانشگاه آزاد شامل رشته های غیر پزشکی است و رشته های پزشکی را شامل نمی شود. همچنین با توجه به راهنمای دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد کلاس های مربوط به رشته های پاره وقت دانشگاه آزاد در نوبت عصر برگزار می شود و در صورت نرسیدن به حدنصاب آموزشی همراه با رشته های سیستم آموزشی تمام وقت دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد.
ارزش مدرکی سیستم آموزشی پاره وقت و تمام وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد
داوطلبان ثبت نام در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به این نکته توجه داشته باشند که ارزش مدرکی و استخدامی هر دو سیستم آموزشی تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد یکسان بوده و هیچ گونه برتری نسبت به هم ندارند.
انتخاب رشته بدون آزمون دانشگاه آزاد با توجه به دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد شامل رشته های گروه ریاضی، تجربی، کشاورزی و دامپزشکی، انسانی، هنر و زبان می باشد.
در ثبت نام بدون آزمون انتخاب رشته دانشگاه آزاد کلیه کسانی که دارای مدرک دیپلم از یکی از شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش باشند می توانند شرکت نمایند.
شرایط اختصاصی پذیرش در رشته های بدون آزمون کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد در انتخاب رشته دانشگاه آزاد:
دارا بودن دیپلم کامل نظام قدیم و یا دارا بودن گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی و یا دارا بودن گواهی اشتغال به تحصیل در دوره پیش دانشگاهی
کسانی که دیپلم رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش را دارند اما مدرک پیش دانشگاهی رشته های مربوطه را ندارند حق ثبت نام در رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی پیوسته را ندارند.
چنانچه داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد مدرک کاردانی رشته های مربوطه را داشته باشند می توانند با وجود دارا بودن دیپلم رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش نیز در رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی پیوسته نیز ثبت نام نمایند.
ثبت نام داوطلبان مشمول طرح نیروی انسانی در رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد
داوطلبانی که دارای مدرک کاردانی از رشته های علوم پزشکی هستند برای ثبت نام در رشته های بدون آزمون در انتخاب رشته دانشگاه آزاد بایستی گواهی پایان طرح نیروی انسانی خود را ارائه دهند.
داوطلبان حوزوی به شرطی می توانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در گروه رشته های بدون آزمون کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد شرکت نمایند که دارای مدرک مورد تایید حوزه علمیه قم باشند و وضعیت نظام وظیفه آنها نیز مشخص باشد و در حال تحصیل در حوزه نباشند.
کسانی که از دانشگاه انصراف داده اند به شرطی می توانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در گروه کارشناسی پیوسته شرکت نمایند که مشکل نظام وظیفه آنها حل شده باشد. همچنین داوطلبانی که در این دوره از انتخاب رشته پذیرفته نشوند می توانند در تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد نیز شرکت نمایند و بعد از اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد ثبت نام خود را انجام دهند.
متقاضیان رشته موسیقی در انتخاب رشته دانشگاه آزاد کارشناسی پیوسته بدون آزمون می بایست علاوه بر گرفتن پذیرش از رشته محل مربوطه در آزمون عملی و مهارتی دانشگاه مربوطه نیز شرکت نمایند و پذیرش اولیه به معنای پذیرش نهایی نمی باشد.
در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در گروه کارشناسی پیوسته بدون آزمون داوطلبان می توانند علاوه بر انتخاب رشته از یکی از شش گروهی که در بالا به آن اشاره شد، با پرداخت هزینه ثبت نام انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجددا یکی از گروه های دیگر را انتخاب کرده و انتخاب رشته نمایند. زیرا داوطلبان مجاز به انتخاب یک رشته/شهر از یک مجموعه هستند.
شرط انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای فارغ التحصیلان
فارغ التحصیلان پیش دانشگاهی به شرطی می توانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد شرکت نمایند که حداکثر تا 24 سالگی فراغت از تحصیل آنها انجام شده باشد و همچنین بین اتمام تحصیل و ورود به دانشگاه بیشتر از یک سال وقفه نیفتاده باشد و وارد دوران غیبت نظام وظیفه نیز نشده باشند.
سایت انتخاب رشته azmoon.org به منظور ثبت انتخاب های داوطلبان
پس از اینکه داوطلبان شرایط ثبت نام در انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دارا بودند می بایست بر اساس دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد که بر روی پایگاه اطلاع رسانی مرکز سنجش آزمون دانشگاه آزاد به نشانی www.azmoon.org قرار میگیرد را دریافت نمایند و تمامی کد رشته محل ها را با دقت بررسی نمایند. در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به ترتیب رشته های مربوط به شش گروه ریاضی و فنی، کشاورزی و دامپزشکی، تجربی، انسانی، هنر و زبان را می توانید با توجه به استان های مختلف که به ترتیب حروف الفبا قرار گرفته اند را مشاهده نمایید.
در هنگام انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتما در مورد رشته های مختلف دانشگاهی اطلاعات لازم را کسب نمایید و امکان ادامه تحصیل و همچنین امکان تغییر رشته را در ادامه فرایند تحصیل خود مورد توجه قرار دهید.
جدول هزینه های مربوط به شهریه ثابت و متغیر را نیز بعد از قبولی می توانید از گروه آموزشی خود دریافت نمایید. همچنین در دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد گروه کارشناسی پیوسته بدون آزمون می توانید اطلاعات مربوط به وام های دانشگاه آزاد را نیز دریافت نمایید.
انتخاب رشته دانشگاه آزاد مبتنی بر توانایی های فردی و شناخت شرایط داوطلبان در مرکز مشاوره آکادمی ذهن آتی همراه با معرفی کامل دانشگاههای مختلف کشور و معرفی آینده شغلی و تحصیلی رشته های مختلف تحصیلی انجام می شود.
سوال: آیا تفاوتی میان رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد و رشته های با آزمون دانشگاه آزاد در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی پیوسته از لحاظ ارزش مدرکی و استخدامی وجود دارد؟
پاسخ: از آنجایی که رشته های بدون آزمون و با آزمون صرفا بر اساس میزان تفاوت در تعداد متقاضیان تعیین شده اند هیچ تفاوتی از لحاظ سیستم آموزشی و ارزش مدرکی بین آنها وجود ندارد. معمولا در رشته های گروه پزشکی و پیراپزشکی با توجه به بیشتر بودن تعداد متقاضی پذیرش بر اساس آزمون انجام می شود و در رشته های دیگر پذیرش بدون آزمون خواهد بود.
در انتخاب رشته دانشگاه آزاد داوطلبان می بایست شناخت خوبی از رشته ها و دانشگاههای مختلف را داشته باشند.
عوامل موثر در رتبه بندی دانشگاههای آزاد در فرایند انتخاب رشته
دانشگاههای آزاد کشور بر اساس تعداد پژوهش ها و مقالات علمی خود در رتبه بندی های مختلفی قرار میگیرند که داوطلبان بایستی قبل از فرایند انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتما شناخت کاملی را از رتبه علمی دانشگاه مورد نظر خود داشته باشند.
برخی دانشگاههای آزاد ممکن است در رتبه بندی کلی جایگاه مناسبی را نداشته باشند اما در یک رشته خاص در سطح علمی بالایی قرار داشته باشند لذا توجه به این نکته که دانشگاه آزاد مربوطه در رشته مورد نظر شما در سطح خوبی قرار داشته باشد بسیار ضروری است.
همچنین متقاضیان انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتما باید شناخت خوبی از اساتید دانشگاه مورد نظر خود داشته باشند تا بتوانند پیشرفت علمی مورد انتظار خود را بدست آورند.
انتخاب رشته مجازی دانشگاه آزاد چگونه است؟
انتخاب رشته مجازی در فرایند انتخاب رشته دانشگاه آزاد به داوطلبان کنکور سراسری که متقاضی ثبت نام در دانشگاه آزاد هستند این امکان را میدهد تا از رشته های قبولی دانشگاه آزاد با توجه به میانگین رتبه و تراز خود مطلع شوند.
در این فرایند داوطلبان می توانند مشخصات کارنامه خود را به مشاورین مرکز آکادمی ذهن آتی گزارش داده و از رتبه ها و رشته های قبولی در سال های گذشته در کلیه دانشگاههای آزاد مطلع شوند.
انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجازی از طریق نرم افزار انتخاب رشته کنکور آکادمی ذهن آتی انجام می شود . در این نرم افزار امکان قبولی و همچنین آنالیز هوشمندانه انتخاب ها انجام خواهد شد.
نکاتی را که باید در انتخاب رشته دانشگاه آزاد مورد توجه قرار دهید
نکته دیگری که در انتخاب رشته دانشگاه آزاد ضروری است، مسافت دانشگاه مورد نظر از محل زندگی و هزینه های دیگر مربوط به دانشگاه است. داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید قبل از انتخاب رشته حتما به این نکته توجه داشته باشند که دانشگاه مورد نظر در چه مسافتی از محل زندگی آنها قرار دارد و امکانات رفاهی و حمل و نقل مربوطه را نیز به دقت بررسی نمایند.
نکته دیگر امکان ادامه تحصیل در رشته ای خاص در همان دانشگاه است. داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد در نظر داشته باشند که بایستی دانشگاهی را که انتخاب می نمایند امکان ادامه تحصیل در رشته آنها را نیز داشته باشد. زیرا بسیاری از داوطلبان خواهان ادامه تحصیل در رشته ای خاص در همان دانشگاه هستند.