شرکت در کنکور سراسری و موفقیت در آن، دغدغه بسیاری از دانشآموزان است. بسیاری از داوطلبان کنکور برای اینکه به این موفقیت دست پیدا کنند، از سالهای قبل، برنامهریزی دقیقی برای آن انجام میدهند. اما گاهی اوقات شرایط غیرمنتظرهای پیش میآید که افراد نمیتواند در جلسه کنکور حاضر شوند. آنها نگران هستند که غیبتشان در کنکور با محرومیتهایی همراه باشد.
بهدلیل اهمیت این موضوع، در این مقاله قصد داریم در مورد غیبت در کنکور صحبت کنیم و به سوالاتی که در این زمینه وجود دارد، پاسخ دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
قوانین و مقررات غیبت در کنکور
داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون سراسری را دارند، لازم است به جنبههای مختلف آن توجه داشتهباشند. آنها علاوهبر اینکه باید به مطالعه دروس کنکور بپردازند و بتوانند بهخوبی به سوالات تستی پاسخ دهند، باید از دیگر ضوابط کنکور مثل وسایل مجاز و غیرمجاز کنکور، قوانین مربوط به پوشش و غیبت در کنکور اطلاعات کافی داشتهباشند، تا دچار مشکل نشوند.
یکی از مسائلی که باعث نگرانی بسیاری از داوطلبان شده است، مسئله غیبتکردن در آزمون سراسری است. آنها نمیدانند که اگر به هر دلیلی در جلسه کنکور غیبت کردند، با چه عواقبی روبهرو میشوند. برای همین لازم است که در این مورد بهطور مفصل صحبت شود تا داوطلبان آسودهخاطر باشند.
اگر سر جلسه کنکور نریم، میتوانیم سال بعد در کنکور شرکت کنیم؟
باتوجه به قوانین سازمان سنجش، داوطلبانی که به هر دلیل نتوانند در جلسه کنکور سراسری حاضر شوند، این فرصت را دارند که در سالهای بعد دوباره در کنکور ثبتنام و شرکت کنند.
با توجه به این قانون، جای هیچگونه نگرانی بایت غیبت در کنکور وجود ندارد و اگر داوطلب نتوانست در جلسه کنکور حاضر شود، بدون قید و شرط میتواند سال آینده در کنکور شرکت کند.
آیا نرفتن سر جلسه کنکور باعث محروم شدن از کنکور سال بعد میشه؟
برای اینکه به این سوال پاسخ دهیم، بهتر است قوانین و مقررات محرومیت از کنکور را با هم بررسی کنیم.
- افرادی که هماکنون بهعنوان دانشجوی روزانه در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول تحصیل هستند، حق شرکت در آزمون سراسری را ندارد.
- افرادی که فارغالتحصیل رشتههای پزشکی و رشتههای مورد نیاز وزارت بهداشت هستند و مشمول طرح نیروی انسانی قرار گرفتهاند، نمیتوانند در کنکور سراسری شرکت کنند. این رشتهها عبارتند از: دندانپزشکی، پزشکی، پرستاری، داروسازی، هوشبری، اتاق عمل، علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی و فوریتهای پزشکی.
- آقایانی که از مقاطع کاردانی و کارشناسی فارغالتحصیل شدهاند و هماکنون مشمول قانون نظام وظیفه هستند، نمیتوانند در کنکور سراسری شرکت کنند. آنها فقط اجازه شرکت در کنکور کارشناسی ناپیوسته و کنکور کارشناسی ارشد را دارند.
- افرادی که در فاصله کنکور تا اعلام نتایج، مشمول قانون نظام وظیفه میشوند، در صورت قبولی نمیتوانند در دانشگاه ثبتنام کنند، مگر اینکه در زمان تعیینشده، دفترچه اعزام به خدمت خود را تکمیل و ارسال کرده باشند.
همانطور که متوجه شدید، هیچکدام از محرومیتهای فوق، شامل غیبت در جلسه کنکور نمیشود و داوطلبان نباید از این بابت نگران باشند.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد غیبت در کنکور و عواقبی که ممکن است برای داوطلبان داشته باشد، صحبت کردیم. طبق قوانین سازمان سنجش، افرادی که به هر دلبلی نتوانند در جلسه کنکور حاضر شوند، با هیچگونه محرومیت مواجه نخواهند شد و سال بعد این فرصت را دارند تا دوباره در کنکور شرکت کنند.
برای خواندن مطالب آموزشی کنکور به صفحه مقالات سر بزنید